MENÜ

Fagyi

     Csoki fagyi

 

Hozzávalók / 4 adag

  • 2 db tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg étcsokoláde
  • 2.5 dl habtejszín

 

 

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
    2. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
    3. Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
    4. Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.

     

     Citrom fagyi mentával

     

    Hozzávalók / 4 adag

     

     

    • 1.5 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 175 g joghurt (vagy kefír)
    • 1 dl habtejszín
    • 1 citromból nyert citromlé
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 6 db menta (levél)
    • citromfű ízlés szerint (pár levél mehet bele)

     

    Elkészítés

    1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, el lehet zárni.
    2. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, és belefacsarjuk a levét.
    3. Ezt jól lehűtjük. Esetleg előtte este készítjük el.
    4. A jól lehűlt szirupba öntjük a joghurtot, a félig felvert tejszínt és az apróra vágott mentát.
    5. Az egészet a fagylalt gépbe öntjük, és bekapcsoljuk. :)
    6. Ha elkészült, jól lehűtött tálkába vagy kelyhekbe adagoljuk, menta levéllel, esetleg tejszínhabbal tálaljuk.

     

    Fahéjas fagyi

     

    Hozzávalók / 4 adag

     

     

    • 2 db tojássárgája
    • 2.5 dl tej
    • 2.5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
    • 1 teáskanál fahéj
    • 14 dkg cukor
    • 1 kk citromlé
    • 1 csipet só
     

    Elkészítés

     

    1. A tojások sárgáját a cukorral, sóval kifehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a citromlét és a fahéjat.
    2. A habtejszínt egy kicsit felverjük, de tényleg csak lazán, végül hozzáadjuk a fahéjas keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.
    3. 4 órára mehet a hűtőbe, utána a 24 órával korábban lehűtött fagyigép tartályba tesszük, és 30-40 percig kevertetjük a géppel.
    4. Fogyasztás előtt még egy pár órára bedugjuk a mélyhűtőbe a krémet pihenni.

     

    Cappucino fagyi

     

    Hozzávalók / 4 adag

     
    • 1,1 g por zselatin
    • 0,5 dl hideg víz
    • 0,5 dl meleg feketekávé
    • 0,5 dl cukrozott sűrített tej
    • 1 dl natúr joghurt
    • 2 dl cukrozott habtejszín
    • cukor (ha valaki édesszájú)

     

    Elkészítés

    1. Főzünk egy friss feketekávét, amiből kimérünk fél dl-t. A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd a fél dl kávé felét a zselatinra öntjük. 
    2. A joghurtot, sűrített tejet és a tejszínt összekeverjük, és picit kézzel verni kezdjük, de nem kell habbá verni, majd beleöntjük a kávés zselatint, és a kávét is.
    3. Műanyag tálba tesszük, és fagyasztóban fagyasztjuk úgy, hogy kb. fél óránként villával átkavarjuk.
    4. Kínálhatjuk tejszínhabbal vagy kakaóporral, de esetleg tehetünk pár csepp kávét a tejszínhabba. Úgy még finomabb. Tökéletes még egy házi frappéban is.

 

Melyik a kedvenc fagyid?
Csoki
Vanília
Gyümölcsös
Asztali nézet